CURSUS: BIJ JEZELF ZIJN..... EN BLIJVEN!
Bij jezelf zijn… Het klinkt zo simpel, maar hoe lastig kan het zijn. In een drukke, chaotische wereld waarin de nodige verwachtingen op ons af komen. Op een rustig of ontspannen moment kan je soms ervaren hoe prettig het is als het wel lukt.
Maar dan… Je komt weer in de drukte van alledag en we vliegen alle kanten op: naar ons hoofd, met onze gedachten nog bij de ander, het werk, of andere kopzorgen...
Geestelijke gezondheid houdt in dat we ook dan weer gemakkelijk de weg terug kunnen vinden naar onszelf en ons kunnen afgrenzen voor wat niet goed of teveel voor ons is.
In deze dagdelen willen we in een veilige setting onderzoeken in hoeverre jij bij jezelf kunt blijven. Hoe aanwezig ben jij bij jezelf; hoe is het met jouw grens gesteld - en wat kan jou hierin helpen?
Op speelse wijze en met muzikale middelen - maar ook met behulp van meditaties en visualisaties - willen we dit ervarend gaan ontdekken. Deze non-verbale ingangen hebben de kracht om voorbij ons denken te laten zien hoe het met ons gesteld is en bieden een veilige speelruimte om nieuwe ervaringen op te doen.
Hierdoor komt er een bewustwordingsproces op gang en dit werkt automatisch door in je dagelijkse leven. Het kan bijdragen aan meer innerlijke rust, het komt ons lichaam ten goede en kan zo ook doorwerken in onze relaties.
We gaan in het muziek maken voorbij mooi of lelijk, maar richten ons op de gevoelservaring die het geeft. Muzikale ervaring is dan ook niet nodig. Wel nieuwsgierigheid om te ontdekken wat hierin voor jou speelt en (stiekem een beetje) zin om met muziekinstrumenten jezelf te laten horen….

Wanneer: najaar 2018
Tijd: 13:30 u – 16:30 u
Waar: Praktijkruimte Marijke Blokdijk; Reiskameraad 62 te Eindhoven
Kosten: € 200,- 4 bijeenkomsten
Info/ Opgave: marijke.blokdijk@creatiefcollectief.nl / 040-2927370
Bij belangstelling kun je alvast vrijblijvend aanmelden, je wordt dan op de hoogte gehouden zodra de data bekend zijn.