Welkom op de website van 't Creatief Collectief!

Wat is 't Creatief Collectief
't Creatief Collectief is een professioneel samenwerkingsverband van Muziektherapeute Marijke Blokdijk en Beeldend therapeute Ineke van Kleef.
Onze doelen zijn:
- vaktherapie op een verantwoorde en goed onderbouwde manier aan te bieden aan diverse doelgroepen.
- begeleiding aan te bieden aan volwassenen en kinderen met een matige tot ernstige belemmering als gevolg van een handicap of beperking.

Context
Tegenwoordig komen wij als mensen steeds meer onder druk te staan. Het leven wordt sneller en intensiever geleefd. Door alles wat er op ons af komt, moeten we, veelvuldig en snel, keuzes maken en beslissingen nemen.
Om dit te kunnen, is het belangrijk dat we kunnen luisteren naar ons innerlijk en voor onszelf durven staan in alle eerlijkheid.
Dit klinkt eenvoudiger dan het is. Immers, hebben we niet allemaal geleerd om autoriteit buiten onszelf te zoeken en te meten met maatstaven die ons van buitenaf zijn aangereikt?
Het hanteren van aangenomen maatstaven kan het naar buiten brengen van wat men werkelijk vindt, belemmeren en kan leiden tot het maken van keuzes die meer gestoeld zijn op wat “men” vindt, dan op de eigen authenticiteit.
Wanneer het contact met het innerlijke zelf niet meer duidelijk voelbaar is, kunnen situaties leiden tot allerlei verschijnselen zoals bijvoorbeeld: verhoogde stress, gevoelens van angst, vermoeidheid, frustratie en/of terughoudendheid, verkeerde reacties en beslissingen.

Website
Op deze website kun je informatie vinden over 't Creatief Collectief, ons aanbod, werkwijzen en vergoedingsmogelijkheden.
Ook is er informatie te vinden over eigen werk.
Bij elk onderdeel staat vermeld hoe je je het beste kunt aanmelden.