Welkom op de Galerie van 't Creatief Collectief

Op dit gedeelte van onze website willen wij werken tonen die door cliënten, cursisten, volwassenen en jongeren zijn gemaakt.

De getoonde werken zijn gemaakt in het Atelier van 't Creatief Collectief en vallen onder de noemer Intuïtieve Expressieve kunst en liggen vaak dicht tegen de kunststromingen aan van het expressionisme, het surrealisme, of abstracte moderne kunststromingen.

De beelden hebben in eerste instantie een innerlijke waarde en betekenis voor de maker, daarnaast hebben de getoonde werken ook een absolute bredere beeldende betekenis en waarde.

Het kan ook voorkomen dat binnen een beeldend proces waarbij de innerlijke betekenis altijd voorop staat er soms wordt gegrepen naar bestaande werken om daar elementen van over te nemen en uit te werken. Dat is overigens ook binnen de kunsthistorie en schilderswereld een veel voorkomend gegeven; thema's worden veelvuldig overgenomen en opnieuw uitgewerkt
Opvallend is wel hoe een bepaalde schilder steeds opnieuw iemand kan aanspreken en met zijn beelden kan raken. Na nader onderzoek en het verdiepen in de biografie van de schilder bleken er verrassend veel persoonlijke overeenkomsten te zijn met degene die steeds maar viel voor de beelden van de betreffende schilder.
Dit onderstreept maar eens te meer hoe beelden een eigen haast universele taal hebben en bij ieder mens een eigen resonantie oproepen.

Uiteraard zijn alle getoonde beelden met toestemming van de maker geplaatst.
Veel plezier bij het bekijken van de getoonde werken in deze galerie.
U kunt desgewenst een reactie in ons gastenboek achterlaten.