Inleiding intuïtief schilderen
Intuïtief Schilderen is een vorm van schilderen waarbij je vanuit je gevoel, je intuïtie, je inspiratie, aan de hand van diverse thema’s je in vorm kleur en beweging gaat uiten. Hierbij is het van belang dat je je denken en je eigen censurering gaat loslaten, waardoor je je expressie geleidelijk vrij kunt laten op papier, doek of paneel. Intuïtief Schilderen betekent dan ook een proces aangaan; Het is al schilderend luisteren naar jezelf en dat wat in je leeft, om dat dan vervolgens vorm te gaan geven. Je moet dan ook wel de bereidheid en de ontvankelijkheid hebben om jezelf te willen ontmoeten.
Je hoeft er geen teken of schilderervaring voor te hebben.

Doel en werkwijze
Intuïtief Schilderen heeft als doel dat jij op je eigen wijze, met je eigen kleuren en beelden, en a.d.h.v. je eigen thema’s, je zo zuiver mogelijk leert uitdrukken in kleur vorm, ritme beweging, etc, etc.. Intuïtief schilderen kan een hele dimensie voor je openen waarbinnen je jezelf kan bewegen en beeldend kan uiten.
Aanvankelijk werken we in de “nat op nat “ techniek met aquarelverf, maar wanneer we verder zijn, staat het je vrij om ook andere technieken te gaan gebruiken. Deze zijn ook aanwezig. Ik kan je behulpzaam zijn bij het aanleren van de diverse technieken en je zonodig begeleiden m.b.t. de vormgeving.
Verder wordt er altijd gewerkt a.d.h.v. een thema, waarbij het thema individueel en vanuit de eigen beleving wordt uitgewerkt. Het thema heeft altijd betrekking op een bepaald aspect van jouw mens zijn.