Klankconcert
De klanken die je hoort tijdens een meditatief klankconcert, zijn anders dan de muziek die je bij een 'gewoon' concert kunt verwachten. Al wordt er ook gestreefd naar een muzikaal aangenaam geheel, het gaat toch in de eerste plaats om de werking van de trilling zelf. Het menselijk lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit water en is daardoor gevoelig voor trillingen. Dat dat zo is, merk je zodra er een scherp en hard geluid klinkt: je krimpt automatisch in elkaar in een poging je lichaam te beschermen. Andere klanken daarentegen hebben een openende werking, het lichaam verwelkomt deze klanken als het ware.

De klanken die gemaakt worden tijdens dit concert, hebben een sterke uitwerking op zowel lichaam als geest. De organen krijgen een massage door de opgewekte trillingen. Maar ook het energieveld wat elk mens omringt, wordt bewerkt. Blokkades worden los getrild en opnieuw in balans gebracht. Zo word je als het ware opnieuw gestemd. Dat kan voelbaar worden als een innerlijke vrede, rust en kracht, maar het kan ook gebeuren dat je gaat ontspannen en bijvoorbeeld voelt hoe moe je eigenlijk bent.

"De klankschaal zingt.
De trilling baant zich een weg naar mijn diepste kern.
De verbinding met alles om me heen wordt voelbaar"

Werkwijze
Tijdens een meditatief klankconcert lig je op een matras, eventueel met een deken over je heen, om zo de klankenrijkdom van klankschalen, oceandrum, handtrommel, rainstick, tanpura en stem te ervaren.
Te ervaren, want deze klanken hoor je niet alleen, maar zijn ook voelbaar. Je wordt ondergedompeld in een klankbad.
De klanken worden intuïtief gespeeld, wat betekent dat er van te voren niets vaststaat over wat er gespeeld zal worden. De klanken ontstaan in samenspel met de aanwezige mensen en zijn niet te vergelijken met gebruikelijke westerse muziek.

Het is belangrijk om je te realiseren dat het doel van een klankconcert in de wellness sfeer ligt. Het is nadrukkelijk niet bedoeld als therapie omdat er tijdens het concert geen begeleiding is en er geen nazorg is. Deelname gebeurt dan ook op eigen verantwoording. Bij twijfel kun je altijd contact met me opnemen. Heb je wel een therapeutische vraag, dan is een klankmassage mogelijk geschikt.

Presentatie
Het is ook mogelijk om een klankconcert te combineren met een (powerpoint) presentatie vooraf. In deze presentatie wordt uitleg gegeven en zichtbaar gemaakt wat de werking van de klank is en waardoor de klanken zo'n diepe uitwerking kunnen hebben.

Wanneer en waar vindt er een klankconcert plaats?
Voor de tijdstippen waarop er een concert gegeven wordt, kun je in de agenda kijken. Daar staat ook vermeld waar je je kunt aanmelden.
Daarnaast is het altijd mogelijk een afspraak voor een klankconcert te maken. Als je een ruimte en voldoende matrasjes hebt, kom ik ook naar je toe.