Klankmassage volgens de Methode Peter Hess
Aan de klankmassage ligt oeroude kennis over de werking van klanken ten grondslag, die al 5000 jaar geleden in de vedische heelkunde in India werd gebruikt. Volgens oosterse voorstelling is de mens uit klank ontstaan en is dus klank. Wanneer die mens met zichzelf en zijn omgeving in harmonie is, kan hij zijn leven vrij en creatief vorm geven, zijn wie hij is. Stress maakt echter vatbaar voor ziekten en beinvloedt de levenskwaliteit. Onze innerlijke harmonie wordt dan gevoelig verstoord en we raken uit balans. Hier wordt de klankmassage als een werkzame gezondheidsbevorderende ontspanningsmethode ingezet.

Peter Hess uit Duitsland (zie foto) heeft de klankmassage tijdens jarenlang onderzoek en praktijk ontwikkeld en aangepast aan de behoeften van mensen in Westerse culturen. De toepassingen reiken van zachte, maar diep werkzame ontspanning, tot aan het doelgericht inzetten bij pedagogie, therapie en wellness, alsmede bij veel helingsprocessen. Inmiddels wordt de opleiding voor klankmassage volgens Peter Hess ook in Nederland gegeven bij o.a. Instituut Klankkleur, Peter Hessacademie te Grolloo.
De klankmassage werkt door het omvangrijk klankaanbod van boventoonrijke, harmonische en natuurlijke klanken van de klanschalen in zijn totaal in op lichaam, ziel en geest. Dit maakt het in de regel mogelijk zeer snel een diepe ontspanning te bereiken, omdat klank het oorspronkelijk vertrouwen van de mens aanspreekt.

Een klankmassage draagt er op een effectieve manier aan bij om
- een toestand van diepe ontspanning te bereiken
- lichamelijke en geestelijke blokkades op te lossen en in harmonie te komen
- de zelfhelende krachten te sterken
- stress af te bouwen
- nieuwe levensvreugde te herwinnen
- intuitie en creativitiet te bevorderen

Verloop van een klankmassage
Na een informatief intakegesprek worden boventoonrijke klankschalen op en rond het lichaam geplaatst en aangeslagen. Daarbij worden verschillende soorten klankschalen gebruikt die passen bij de afzonderlijke lichaamsgebieden. Het gehele lichaam komt op deze manier in een harmonische trilling. De klankmassage wordt door de 'ontvanger' doorgaans goed geaccepteerd, als zeer weldoend ervaren - en genoten. Het is tevens een voordeel dat de klankmassage in geklede toestand wordt gegeven. Een afsluitend nagesprek geeft de mogelijkheid om de opgedane ervaringen tijdens de klankmassage mee te delen. Zo kunnen ook aandachtspunten voor de volgende behandeling worden besproken en genoteerd. Voor het afbouwen van stress en de bevordering van de gezondheid zijn meestal meerdere behandelingen nodig.

Kosten: 60 euro per massage. (duur ongeveer 1 uur)